Sunday, 8 April 2012

Chillllll...........

Helluuuuuuuuuuuuuu.....

Ari ni sgt2 penat.... smalam tolong kakak kemas brg sbb nak pindah rumah...penat tp takpe..byk brg dia aku songlap..dia pon malas nak bawak brg dia yg byk tu kt umah bru.... kakak aku tu brg dia punye la byk... mcm duduk 10 org...padahal dia berdua je...

Hari ni genap qiesha 2 thn...Happy birthday cyg mama...iloveyousomuchitshurts..........
tak celebrate lg birthday cyg mama ni sbb nanti 22hb nak buat skali dgn mama nye..huhuh......
tgh pikir nak buat mcmmane...sambut dkt luar or wat makan2 kt rumah... hmmmmm


Sehari dua ni tgh syiok wat aiskrim..ahaha...poyo kan..padahal org len da lame da buat....... si cik Jay 
bawakkan pegi daiso (asek2 si Jay tu jew..bowing kan..ahahahahak)...so terbeli la acuan aiskrim....ingat nak carik yg pattern cute2 tp ade satu jenis jew..
takpela janji ade....

so mcm2 perisa la kiteorg dok buat.... qiesha suke sgt....sampai skali makan nak dua...wahhh tamak!!!!!...
yg bagusnye....bile makan aiskrim yg melt tu tak meleleh kt tgn...lg2 kalau qiesha yg makan...tgn mesti dah celomoih...yg ni tak sbb aiskrim yg cair tu akan bekompol kat pemegang aiskrim tu.....and siap ade corong tuk kite sedut air aiskrim tu..hahaha....


ni la acuan nyew.... aku tgk org lain gune lagi comel2 pade ni....
takpe...nanti leh carik lg... :)


teng teng teng..........................
cube teke, ais perise ape ni?
sedap siot...special nye perise....
perise Sirap....ahahahaha.
ala ni mase nak test...tp sedap jugak ahahah lg2 mase time cuace panas2...
tp kalau nak bancuh kene manis sket pade biase tuk minum tu...sbb bile dah jadi aiskrim dia akan rase tawar.


yg ni perase buah epal..huhuh....nyum2 slurpp...
pasni nak wat yg mcm dorang wat letak buah2 tu....
huhu sgt2 menarik..
ni mak ke anak yg excited..hahaha..
ala...takpe... nanti Qiesha jugak yg kerja kan..huhu...




Thursday, 5 April 2012

I overcooked it...did i?

Hurgghh.....Huh....huargh...argghhh....eeeiiiiiiii.....(ape lg nak letak tuk tunjukkan betape geramnye aku...)

i love technical job... but alll of a sudden...they transfered me to billing.....
bukan tak suke billing...tp aku mmg minat technical....assist customer yg ade masalah connection..
untuk ke billing dah tentu aku perlu lebih sabar untuk attend customer yg mcm2....

huh...malas nak pikir...

buat post pon sbb nak update sumthing..hehe...

ingat tak candy /kueh yg aku upload ari tu..... hehehe pg td bru je buat...
ni la kueh yang aku nak buat tu...
so skarang aku nak tunjuk lak pesen aku punye candy...
hak hak hak poyo kan...
ok


check it doud 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tadaaa!!!!!!


hak hak hak ni lah hasilnye...yg hangit...keras2 bile makan lekat kat gigi hahahahaha..........
ape2 pon at least jadik jugak...
mane tak kerasnye.....mule2 buat mlm td.....aku salah estimate masak gule....gule tak masak btol2 trus aku masokkan kacang then tuang kat bekas.... aku pon conpident biarkan sejuk ikot room temperature..pastu aku pi tdoq..

besok pg aku bgn....same mcm gule cair gak hahahahahak....
tak tau nak wat cmne...last2 aku masokkan dlm kuali balik then masak sampai warne dia tukar warne karamel..terlebih lak tu dah sampai hanget..then angkat pastu tuang....this time dia jadik...heheheh at last keras jugak....huhuhuh
kalau ikot kan pic yg btol2 mmg cantek candy dia.....yg haku punye hampeh.....naseb bek mkn tak masok icu....hahaha.

pasni nak wat lg candy len lak
kredit to not so humble pie blogspot.......
sbb byk bagi idea tuk wat masakan, kek, candy dan mcm2 lagi
okeh...itu aje....
kebabai.......

Monday, 2 April 2012

Felt like felt!

ahahahaha....seronok rase ngah berkraftangan skarang ni.....akhirnye hajat ku tercapai...
tercapai jugak nak mencarik kain felt.... cik jay yg baik ati bawak aku pegi kedai daiso smalam..
huhu....mcm2 la aku nak beli...dah la bawak qiesha...penat tgk kan dia je...bukan penat membeli..
ape2 pon dapat jugak beli kain felt sbb teringin nak buat bantal yg dorang dok buat tu...comei2...
tp tak siap lg...tgh on the way...hehehe...
Aku ni byk sgt nak buat itu ini...tp tak terbuat pon.... harap yang ini dpt disiapkan.....


  hehehe....tada!!!!!!!
ni tgh proses.....blom ciap lg..hehehe 
biasela baru nak buat so agak burok dan tak kemas.....sebenarnye mase tgh buat ni
husband gelak sampai sakit perot... dia mule2 ingat aku buat bear tgh pakai parachute.
da letak mate baru la nampak..ahahah.. takpe2 kutuk la camne pon..aku tetap akan abiskan jugak.
nanti da jadi bantal akan ku upload kan lagi..
tunggu kesudahan bantal felt aku k....


oh yew.... balik ni plan nak buat biskot ni..biskot ke kueh ek...tah aku pon tak tau nak panggil ape... ape2 pon harap tak tersasar plan aku...hehehe

yum yum....................


okeh...be back soon..lepas da ciap cume2 yg kat atas...hehe :P