Friday, 18 January 2013

Garden for little Amsyar

Last 4hb cukup Amsyar sebulan. then done 1st check up Amsyar kt klinik. Berat naik la sket 4.1 kg....
then baru2 ni buat majlis cukur untuk Amsyar. Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. Walaupon penat sangat2. Sampai tak tido sbb nak prepare tuk Majlis Amsyar. tula gatal nak buat buai berendoi sendiri..mmg penat. da nak last2 day byk lagi tak siap. tu yg tak tido langsong. 


sumenye gare2 nak buat bunga pahar teddy bear,  sbb nak beli siap mahei sket.. menyesal buat last minit. sbb mule2 tak plan nak buat bunge tu..lau tau awal2 lg da buat. ape2 pon sempat siap on time. lepas siap bunge pahar, kemas2 trus rushing balik Nilai sbb buat majlis kt umah kakak ipar di Nilai. kemain kelam kabot. sampai2 sane tak de keje sgt pon sbb sume da siap... cume ade sket2 je lagi...sempat la jugak kuar pegi nilai 3. besela lau da pegi sane..mateku rambang and kalau boleh nak beli semua...paling syiok tejumpe kedai lampu yg sgt2 murah. lampu dia jual murah2 gile. lawa2. mcm nak beli semua. last2 terbeli 2 lampu and bekas hantaran untuk letak kelapa untuk renjis2 kepala nanti. 


nak buat cukur amsyar, mak nye yg excited. kebetulan da beli baby cot untuk Amsyar, so ingat tak payah sewa and deco sendiri je. so bermula la plan membeli brg2... mule2 beli bunge..tah ape2 bunge yg aku ambik...sbb nak cepat. besela lau beli brg ngan org laki ni sume kene cepat. then balik trus gubah2 (excited terlebih) ..... then beli kain.. kebetulan pegi carrefour beli brg, pastu singgah nagoya...mak ai...aku rase sume kain aku nak beli...berjam2 dlm tu sbb nak decide beli kain ape... naseb bek en hubby takde...lau tak takdenye nak berjam kt dlm tu. last2 aku tepandang 1 kain tu...mmg terpaut trus..jatuh cinte lagi..mcm tanak lepaskan je kain tu... beli jugak la akhirnye kain tu..pastu beli kain satin 4 meter. murah2 gak kain tu sbb mase tu promotion akhir tahun...beli btol2 last bulan disember..besok nye thn baru..


ok back to majlis Amsyar... mlm tu Sally dtg...sian dia susah2 dtg dr melake sbb nak tgk Amsyar..siap bawakkan baju and bottle cleanser tuk Amsyar.. maceh ibu Sally. yg lain tu tak dpt dtg.takpela aku paham sbb buat pon kt nilai so agak jauh dorang nak dtg. lgpon mcm besela..cuti dorang bkn same pon....
mase majlis, risau sgt amsyar nangis..awal2 dodoi amsyar sampai lengoh lengan ni....nak bg amsya nyenyak... tp nak tunggu berendoi tu punyela lame...dlm bilik da mcm kene panggang....naseb bek mase cukur amsyar tido je...macik2 marhaban tu nyanyi punye la sedap (tgn kebahu mate keatas..ahahaha) sampai lena gile amsyar.... maceh amsyar sbb tak byk kerenah sgt mlm tu....
ok la.... so check it down here ....pic sekitar Majlis Berendoi Amsyar. oh ye lupe nak cerite, Majlis buat skali dgn adorable Qaireen. gugurl sepupu, puan Ajura.... sgt comellllll.... so Majlis da mcm nak sanding kan dua org tu pulak..Amsyar and Qaireen... paling best lau dpt wat buai same... tp last minit confirmkan plan nak buat same...aku da awal2 beli brg hias buai....lau tak bek sewa buai tuk masukkan dua org baby.... bleh sewa buai yg grant2 heheh..wah ni mak yg over...tula...sbb dulu mase kisha tk dpt nak buat btol2 just kenduri biase je...sbb kt kg mase tu..nak keluar survey buai pon tak dpt..so kali ni hasrat ku tercapai walaupon simple2 je... ok da terpanjang lak ceritenye... so here's the moment of Majlis Berendoi Amsyar & Qaireen 

-
-
-
-





 my pwinces...

buai berendoi Amsyar and Qaireen.
Yg pink  tuk Qaireen yg kain with white rose tuk Amsyar...


a bit close up pic... 




kakak kisha kiss her brother....



ini la bunge teddy yg aku buat tu..shantek tak :) sume dok rebut bunge ni mase tu..
naseb bek cukup...tu pon cepat2 simpan balance tuk sedare mare n kawan....


pink for Qaireen, brown for Amsyar... :)






Ibu pengantin... over kannn...






pn Ajura with her princess Qaireen...





pn sally with baby Amsyar


my sis with his son, daneil... tak muat tu cik kak oi..ahaha







Lepas kenduri...aku saje gatal2 rearrange balik buai Amsyar...
so check it down here 
-
-
-
-


 tak sia2 aku beli lampu tu..boleh gune jugak... :) 


 baby tua nak berendoi...ahahahah


 bunge yg agak tak centre...aku men cocok je....



 kain kt buai tu la yg aku jatuh cinte mase carik kain kt kedai....dr jauh aku nampak mcm wedding dress..tu yang terus berkenan tu...




 orait itu saje...walaupon byk lagi rase nak upload tp da byk sgt rase.
so sampai sini dulu... be back later......chow

Tuesday, 1 January 2013

My Lovely Baby Boy



Alhamdulillah....selamat melahirkan baby boy last 4hb 12 2012. Walaupon mcm2 dugaan tp akhirnye selamat bby mama.
Abah nye da bagi name Muhammad Adriesh Amsyar bin Sharizal.Sgt2 happy tgk dia sehat dan montel.. hahah... sgt2 bersyukur... walaupon lepas ni mebi dpt sorang je lg kot. Sbb da dua kali caesar... so yg ketiga mmg takde pilihan kene bersalin secare caesar jugak. so dpt 3 org pon jadila. tu pon da besyukur sgt2.
Kali ni operate berjalan lancar. tak macam dulu kene tahan contraction sampai hampir 12 jam... dak takde tenage then kene operate pulak... nak recover sgt2 susah sbb badan lemah..,dgn kene demam lepas operate, nseb bek tak meroyan... haha.
kali ni badan ok sket sbb tak sakit n lemah sgt sebelom operate, cume mase operate tu, muntah byk sbb kesan bius tu... abeh bantal sume warne kuning sbb muntah kuning pekat yuks, nseb bek doktor cepat2 sedut kt mulut..lau tak banjir lantai ngan muntah kuning... paling tak selesa mase operate bdn bahagian atas akan teketar ketar.... dulu pon same teketar2...tak tau kenape...tp ape2 mase nak recover tu yg paling aku tak suke..... mase bius masih ade mmg ok...da ilang bius...rasekan...sgt2 menduga.

skarang da hari ke 26, luke ceasar pon da kering and da tak sakit sgt.. da risau sbb dulu mcm cepat baik...yela dulu yg kuar pompuan, berat 2.45kg je,...doktor belah pon tak besar, yg ni 3.4kg, bile tgk kt luke belahan lagi besar.. tmpt yg same lak tu cume belahan dia besarkan sket,,, lg besar, lagi la ambil mase tuk pulih........itupon mcm nak kene infection. cepat2 pegi klinik and doktor bagi antibiotik. lepas mkn ubat nampak cepat sket baik. alhamdulillah luke ok n tak benanah. 

bile da ade org baru, adela budak manje tu jeles n kuat majok. Qiesha mule2 nampak mama dia dokong bby, sgt2 sedih muke nye... siap pelok2 mama dia....dengki. tp bile da lame2, dia lak yg over syg adik.... ape2 pon , kakak Qiesha, mama tetap syg kakak..same mcm mama syg adik.... muahhh tuk dua2 anak mama.....i'm so blessed to have such a wonderful daughter and son..


 cayang adik 



da jd kakak budak nih.


skarang ni, byk keje2 umah abah nye yg buat..yela mamanye tak larat lg... ape2 pon harap abahnye sabar ngan karenah mamanye yg byk songe ni kan....

Baby Amsyar  lahir di HKL... lau org dgr HKL mesti ckp nape bersalin kt HKL.... kalau ikot mmg la taknak.. tgk hospital tu pon tau....hospital lame.... sume brg, katil, toilet, sume lame...tp nak buat mcmmane...mmg kene refer HKL. lgpon HKL ramai pakar. lagipon lau pegi hospital lain mesti kene tolak... sbb2, first sbb kencing manis time pregnant, da penah admit kt HKL so klinik pakar pon da set kan tarikh appointment sume kt HKL. kene pulak anak songsang. hmmm no choice. doktor da siap2 bg tarikh operate. Mase mule2 admit pon da nak nangis, tgk toilet, katil ..huh mmg agak teruk.... bygkan bile da operate, kene pulak katil jauh ngan toilet.. jauh gile2 kot. Katil lak tak adjustable.... sbb da ade pengalaman kene operate, so katil adjustable sgt2 diperlukan sbb nak bgn tu sgt2 sakit n susah, lau katil tu still je mmg kene angkat bdn sendiri la jawabnye.nak selesa kenela book 1st class. 
dulu mase bersalin qiesha, kt Hospital Besar Temerloh, admit je mmg trus dpt kelas kedua...satu bilik ade 4 or 5 katil.... toilet hanye jarak 2 katil je...aircond lak tu..,. padahal tak book pon tuk kelas kedua.....katil of coz katil adjustable. nak bgn tekan je kt tepi so senang nak bgn... mmg rase sgt2 ok walaupon hospital kerajaan. maklumlah hospital baru...brg2 sume baru... toilet pn bukan yg byk2 pintu cam tandas awam tu., haha...

ini kat HKL mcm wad bekas perang.....maafla bukan nak kutuk hospital kite..tp rase nye mcm dorang kene buat perubahan la sket. upgrade ke... ni katil serius, mak yg dtg melawat pon ckp nape katil burok sgt. hahah. yela dok wad ketige je kan.. mane tak burok... sume ni mmg sbb nurse mulot poyo tu... ade ke time nak book kelas petame, dia leh ckp watpe nak bazir2 duit. pastu leh dia pulak ckp, saye lain la..mmg saye ambil kelas 1st sbb saye ade guarantee letter. aku tau la ko keje spital tu n goverment. tp da kite yg nak book. suke ati la kan...well laki aku pon ade gurantee letter. cume tak cover tok besalin je.. nyampah!!! pastu bile nak book kelas kedua, dia ckp, ala same je wad dia ngan kelas ketiga... cume aircond je..simpan je la duit tu.. elooo.... mcm la aku ni tak mampu sgt. bkn la nk membazir..tp dah tau operate tu camne rasenye..so kalau boleh nak wad yg dekat dgn toilet.. so jawapannye kene la book kelas pertame. mmg da plan dr awal and da stanby pon. ape masalah nurse tu aku pon tak tau. pastu dia asek ckp...mane2 kelas pon saket same je.. ish...mulut mmg nak kene penampo... mane ko tau saket same je. aku da tau saket dia cmne sbb tu la nk tuka wad .nseb bek mase tu tgh pregnant. kawal tingkah laku sket. haha.  

akhirnye kiteorg book jugak 1st klas. tp sampai ke mlm tak dpt2 lg bilik. geram. pastu besok pagi da siap tolak ke operation room. siap dah deliver. ptg nye baru la ckp, ok bilik da ade. kite nak tolak pegi tuka wad, tp charged dr hari first and operate ikot charged 1st class ye. hello. ko da letak aku kt wad 3 ..operate pon same then da bape ari bru nak tuka. pastu charged ikot 1st class. aku pon cancel sbb kebetulan katil aku dkt ngan toilet. tup2 pas cancel. dorang tolak aku kebelakang!!!! jauh nak mampos.  dlm ati..WTH.!!!!!! rase nyesal cancel.. lau tau pegi je tuka wad. aduhhh... kenape la susah sgt spital ni... bek besalin kt kg... mcm anak first dulu...sgt2 selesa...

Harap2 pas ni HKL tu buatla upgrade. mentang2 kelas ketige.. dia layan kite mmg btol2 mcm org low class.. apela... pasni mmg tanak bersalin HKL da..mcm mane pon.....  SERIK!!!

okla....da panjang sgt bebelan ku sampai lupe nak upload pic baby.

so here's my new hero pic.. mase berumur 1 hari... tp pic ni bby muntah sket. hubby tak lap pon.sbb amek pic curik2 ish. mase ni mama tepisah ngan bby sbb dua2 dok wad berasingan... cian bby. 


age 1 day

age 2 days




age 7 days

okla. that's all dulu... nak tito ngan baby... :) bubbye. chow.

Tuesday, 27 November 2012

breech

setelah lame tak update,  now im back.
skarang ni dah tak berape nak larat, tu yang lame tak update.
mcm2 sakitnye. takpela, untuk bby ku tersayang, mama sanggup.
so skarang ni da msok 37 minggu. sbb kan diabetes melitus ni, terpaksela bersalin awal at 38 minggu.
kisha dulu awal seminggu at 37 minggu.
kalau ikot yg second ni nak normal tp bby pulak takmo pusing. songsang duduknye.
terpaksela operate. so doktor da bg tarikh operate 4hb 12 2012. harap semuanye ok.
agak neves sbb da tau sakit lepas operate tu mmg menguji.
harap kali ni lebih kuat hadapinye. lgpon teros operate, tayah nk induce bg contraction. dulu dkt 12 jam tahan sakit. last2 bru operate. bdn sgt lemah.
last 21hb aritu check klinik pakar hkl, time tu yg tau bby songsang. mule2 doktor terkejut kenape peyot besa, bile scan, mmg bby agak besa n kedudukan tak btol. nak urut tp tak digalakkan sbb bby da besar lgpon agak tinggi risiko, dahla ade kencing manis. mcm2 aku ni lau pregnant. tp takpe. janji dpt lahirkan bby ni dgn selamat. just a few days left.
so nanti lau dah deliver, kalau keadaan mengizinkan, adela update nanti ye.
ok till here. chow.

Friday, 12 October 2012

im still here

it's been a while i havent updated my blog...

phew... byk yg nak cerite tp takan dpt nak cerite semue... so kali ni, rase nak update keje tgn yg da lame siap tp tak update kan pon....

last few entry ade la uploa kan bantal felt yg saye buat untuk my lil gurl... da lame pon siap and da comot da si kecik tu pakai....ape2 pon just nk share hasil nye....hehe.....ok check it down here......


 pic ni yg saye share sebelom ni..mase belom siap...hehehe.... so check yg dah siap kt bawah k....

 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 Tadaaaaa!!!!!!!

hehehehe  ni la hasilnye...siap da kepam2 dah...ahahahah.....



plan mcm nak buat lg tp tak cukup mase campo malas... ahaha...
k la ni jela 
will update another post if i have later...

chow......




Saturday, 11 August 2012

gud bye my lil 'ting ting'

sgt2 penat dan rase mcm nak putus ase......
sume ni sbb nak putus kan kiesha dr isap puting dia tu.... dia pangil ting ting......... hehe...
kesian jugak tgk... tp kene buat jugak sbb gigi dia pon da kedepan... pastu asyik menyonyot je....

mase takde puting tu...tgk dia mcm tak keruan...asek merengek..lepas tu mencarik2....resah semacam...
dlm hati rase mcm nak bg je puting tu....tp pikir2 balik sampai bile.... sampai gigi kiesha dah jg ongang...kikiki.....

time mlm lg la terok.... seminggu tak cukup tido......
dia akan merengek nak puting.. tiap kali tu kene pujuk2 bg dia tido balik..dan paling terok... kalau dia tak makan pujuk.... mencabar kesabaran btol.....

ni da seminggu kiesha tak isap puting...rase mcm dia da boleh terime sket2...

kadang2 dia akan ambek beg baby dia dan mintak carikkan puting dia....kesian rase....

harap2 dua tiga hari ni semuanye da ok...

kesian syg mama......

iloveusomuchithurts............... :)

Sunday, 22 July 2012

Sugar... oh honey2.......

last week pegi bercuti 5 hari 4 mlm... huhu....


bercuti la sgt....mmg bercuti..tp cuti sakit.... :(
ni semua sugar punye pasal... suke2 je salahkan bende lain kan.haha
actually tak la saket critical mane...
cume untuk baby condition.. so kene ambik langkah berjage jage.


last  7/7/2012 tu kene check up gula dlm darah.. klinik panggil BSP ( Bloog sugar profile)
so 4 kali ulang alik klinik...last2 result sume tak cantek. isnin 9/7/2012 dtg klinik balik jumpe doktor pg2 kol 8 and trus je doktor tulis surat suroh admit... mase ni la rase mcm nak nanges jek... sbb da rase mcm mane kene duduk ward disebabkan kencing manis ni.. mase anak first 10 hari dlm wad da mcm org gile..
bukan sebab ape...sebab keboringang yg teramat la sgt. then kene cucuk bykkkkkk kali sampai tgn lebam2... mencik!!!!


balik rumah tu trus siap2 kan brg...hubby and kiesha tgh cedap tido...so join dorang jap. (saje lambat2 kan mase pegi hospital)


rase sgt2 menyampah ngan nak kene mengadap dlm tu lame2. sbb mmg tau dia takan ambil sehari dua..mesti lebih.. Doktor pulak tak bg pilihan. dia dah appoint surat tu untuk HKL, sedangkan aku nak pegi Hospital Ampang. sbb dekat dgn rumah. Tp Doktor ckp HKL lebih terperinci check up berbanding Hospital Ampang.. hmmm ntahla...


bile dah tengahari tu baru la siap2 btol2 untuk pergi Hospital. hubby pon da risau sbb takot lame sgt kene admit. kesian jugak dekat dia...mane nak uruskan kiesha, pegi keje, ambil anak lg.. masak tuk anak...tp nak buat mcm mane kan...


lepas anta kiesha rumah babysitter, trus pegi HKL, baru je masok dah mcm2 lg la takde semangat. dah jumpe bgn hospital mengandung tu...tp parking pulak sume full. dekat sejam cari parking , last2 dpt jugak tp sgt2 jauh...
lepas da sampai tu...pegi la kt ward mengandung and bg surat sume kt kaunter... tp sbbkan aku punye kandungan bawah 22 minggu, aku kene duduk ward biase under gynae ward. Nurse tanye ade company Guarantee Letter tak... hubby pon ckp bru mintak kt company dorang akan fax.. tp sbb surat tu takde lg so dorang tempat kan aku kt Ward 15 kelas ketiga....


mase tu aku dah nak menanges dah.. sambil jalan nak pegi bangunan ward gynae tu mmg da menanges dah..
bukan ape...biasela...otak ni pikir negative je... mule la terbayang org katil sebelah ade sakit kronik yg aku ngeri tgk.. mcm2 la bayangan.... (bongok kan) siap patah balik ajak hubby balik...


tp hubby pujuk...sambil gelak tgk perangai aku... pastu pegi la jugak.... then nanges lg sbb terpikir pulak tandas dia mesti koto n busuk sbb ramai org kt ward tu (negative btol kan otak aku ni)


mmg cerewet dan mengade ngade btol aku ni...tp mmg aku tak boleh bile terbayangkan semua tu...
dah sampai kt pendaftaran wad punye kaunter tu... pegawai tu tanye ade Guarantee Letter tak..hubby ckp dorang akan fax. staff tu punye la rajin... dia lambat2 kan pendaftaran n check 2, 3 kali kt mesin fax tu kot2 surat sampai.. dia check2 ..guarantee letter company hubby tu boleh admit kan kt kelas satu... dlm ati alhamdulillah... bukan nak ngade2..tp at least dok lame2 tak la runsing sgt. da company bg kan...pesalahnye.
hehe.


tp lepas check dan check tak sampai2 jugak.. last2 staff tu ckp dia admitkan dulu kt kelas ketiga ward 15..
nanti lau da dpt GL tu, dia akan kol ward.


so pegi la admit... tgk mmg ramai... satu part tu 8 katil... blom yg kehadapan lagi..
takpela kuat kan semangat n buang negative thinking tu...
bile da kt katil tu...rase lege sket..tak la seburuk yg di sangka...n katil sebelah kiri kanan semua sakit sbb alahan early pregnancy.. ade sorang tu sampai 4 kali kuar masok... ya allah aku ni mujur la tak kene mcm tu... lg terok org tu....


tp kan.... yg sebelah kiri aku tu...byk btol mulut dia..bru je nak rase aman tp trunsing pulak bile dia asek pot pet pot pet..... hubby da balik da time tu.... so terpaksela dgr cerite jiran aku tu....dia baik...ramah..cume telebih jer.... n bile sakit sket ngadu...saket sket ngadu...lau nak ubat mintak sampai 2,3 kali...overdose baru tau... tp doktor tak bg sbb mane boleh bg ubat byk kali.. ish susah gak cmtu... lau da bersalin nanti lagi terok... serius...dah penah rase n agak phobia mase baru2 bersalin... sakit sgt2 lepas operate tu tp aku ni jenis berat mulut nak mintak..so aku tak mintak ape2 ubat pon...tunggu nurse bg jew... takot kene marah..hak hak hak...


ok dah nak mlm kt ward tu....doktor2 baru tanye mcm2..penat nak jawab... tp dorang baik... yg kelaka mase nak amek darah aku.... dah la dia tampo lengan aku punye la kuat..gune kederat laki nak tampo tu...saket btol... nak carik urat la konon.... pastu time dia cocok jarum tu aku rase la nak tgk..aku rase dia nervous sbb mcm tak biase je... dia soh aku pandang tang lain..ahahha....lame pulak tu..saket gile..aku tahan je...rupenye 2 tiub dia amek..mau tak lame....


then da mlm tu baru la tuka ward.... lege sgt2... aku tido sorang2 mlm tu..aman sgt2... satu bilik tu ade 2 katil.. tp katil tu kosong...mcm seram la gak...tp sbb da byk kali tido hospital... rase cm ok jew.. pernah skali je dulu.. mase admit kisha kene kuning.... kene tindih mase tido...akak katil sebelah terdengar mcm aku bersuare nak lepaskan diri...ngeri gak sbb mse tido tu terngiang2 byk suare... mcm2.. tp esoknye alhamdulillah da tak kene tindih dah...


Esok nye aku da ade jiran.... n hubby pon ade dtg tgk... setiap ari jari aku ni kene cucuk 7 kali sampai nurse pon kesian nak cucuk lg.. tp terpakse la... last2 lepas ari ketiga aku kene cucuk insulin..... 3 kali sehari....




sgt2 boring n tak sabar sgt2 nak balik rumah.... kisha ade dtg teman mama dia kejap...terubat rindu kt budak mucuk tu.... siap tido ngan mama atas katil...pelok2 n tiom2 mucuk tu....

lastly...pas 5 ari duduk wad dpt gak kuar... huh rase mcm dlm penjare.... naseb bek kali ni tak byk kali ambek darah...dulu ari2 kene ambek..sampai lebam2... nurse pon baik2....

doktor bagi sambung cuti sampai 16/7... mmg heaven....dok kt umah rehat puas2 ngan kiesha.....sonok sgt...

ok la....sambung lg...penat byk sgt cerita...ahahah


tah ape2 aku ngarut........ ok chow......


Sunday, 8 July 2012

2nd check up


second check up..


okay... second check up last 6/7/2012
appointment pukul 8


masuk2 klinik kesihatan, amik nombor then tunggu turn. kali ni tak lame... alhamdulillah..sbb kene minum air gule je.
mesti pelikkan, kenape minum air gule.
ok disebabkan aku ade history shenshin manis waktu pregnant, so mmg kene ambik test ni. dorang panggil MGGT.
test ni untuk check sama ade, insulin semulajadi dlm badan berfungsi atau tidak untuk menyerap pengambilan gule.
kegagalan insulin ni akan menyebabkan penyakit kencing manis.
kencing manis mase pregnant mmg bahaya... takot baby terlalu kecil atau besar. dan ade kemungkinan bayi meninggal sewaktu kandungan
(ni yg paling aku takot dan mintak dijauhkan.) Time2 pregnant ni la insulin fail.


so lepas minum air gule yg manis nak mampos tu...sampai aku rase cam pening2 mual2.. nurse suroh dtg balik lepas 2 jam.
sebelom minum air gule, nurse akan test tahap gule dlm darah.. mase test tu mmg awal2 dah tinggi. 10 bacaan dia.. 
sepatutnye kalau normal dlm 5.5 kebawah dan kalau dah minum air gule tu, bacaan unit kene jgn lebih pade 7.8
padahal aku dah puase...last makan kol 5 ptg pastu aku tak mkn ape2 dah...minum pon air kosong jew...
pas 2 jam aku dtg balik test... tang ni mmg tinggi gile2...yela gule yg aku minum td tak dpt dinormalkan... 19 bacaan nye. 
nurse pon sampai picit kepale tgk result tu.
trus aku kene wat test BSP. Test ni aku kene kontrol makan ikut diet kencing manis pastu kene check ikut time yg dah dijadualkan.
besoknye 7/7/2012 aku kene start.
satu ari keje aku ulang klinik je... 8 am ,10 am,2pm, dan last skali kol 8pm




semua bacaan tinggi. 


9/7/2012 ni aku kene bawak result ke klinik kesihatan untuk konfirmkan masuk wad ke tak... yg ni la yg aku paling tanak.
bosan nak mampos.. dah penah kene mase pregnant kisha dulu... terseksa keboringan.. pastu asek kene amek darah je..
aku rase mase tu emo gile.. tak tau kenape... bile time nurse panggil ambik darah sti aku cam nak nangis..sbb aku dah tak larat... sehari 4 kali amik darah penoh satu picagari tu...
lepas tu aku duduk wad selame 9 hari.. plus 1 hari doktor terlupe bg surat discharge pastu selambe dia balik.pastu kol hospital soh aku tunggu besok...geram!!!! bayangkan 4 kali sehari selame 9 hari... boleh wat tuk derma darah tu..
aku sedih bkn ape..da la agak sakit..jarum bosa dia cucuk..tp takpela leh tahan lg.. tp kene tang nurse salah cucuk..lebam2 lengan aku...nasib baik nurse ok2...lagi2 kalau pelatih...slalu dtg borak2...lau tak tambahla keboringan aku... 


dah dpt kuar tu aku rase heaven btol.....


tp lepas tu aku kene rujuk klinik setiap minggu...and kene cucuk insulin sendiri..dah jd doktor sendiri dah... sehari kene cucuk 4 kali  sebelum makan... tp lepas pakai insulin tu, kencing manis aku tak tinggi.... naseb bek time mengandung je..lau hari2.. tak tau la.

camtula rase nye nak dptkan baby..
tp aku besyukur, dpt jugak lahirkan seorang anak yg sangat aku tunggu.
perempuan lak tu...mmg aku nak sgt2...




k la..aku harap besok aku tak kene tahan...
tp lau kene tahan pon nak wat cmne.. aku buat ni untuk anak aku jugak...
so tunggu la update sama ade aku masuk wad ke tak ek...




ok...dah le..byk tol aku bebel2......