Tuesday, 27 November 2012

breech

setelah lame tak update,  now im back.
skarang ni dah tak berape nak larat, tu yang lame tak update.
mcm2 sakitnye. takpela, untuk bby ku tersayang, mama sanggup.
so skarang ni da msok 37 minggu. sbb kan diabetes melitus ni, terpaksela bersalin awal at 38 minggu.
kisha dulu awal seminggu at 37 minggu.
kalau ikot yg second ni nak normal tp bby pulak takmo pusing. songsang duduknye.
terpaksela operate. so doktor da bg tarikh operate 4hb 12 2012. harap semuanye ok.
agak neves sbb da tau sakit lepas operate tu mmg menguji.
harap kali ni lebih kuat hadapinye. lgpon teros operate, tayah nk induce bg contraction. dulu dkt 12 jam tahan sakit. last2 bru operate. bdn sgt lemah.
last 21hb aritu check klinik pakar hkl, time tu yg tau bby songsang. mule2 doktor terkejut kenape peyot besa, bile scan, mmg bby agak besa n kedudukan tak btol. nak urut tp tak digalakkan sbb bby da besar lgpon agak tinggi risiko, dahla ade kencing manis. mcm2 aku ni lau pregnant. tp takpe. janji dpt lahirkan bby ni dgn selamat. just a few days left.
so nanti lau dah deliver, kalau keadaan mengizinkan, adela update nanti ye.
ok till here. chow.

Friday, 12 October 2012

im still here

it's been a while i havent updated my blog...

phew... byk yg nak cerite tp takan dpt nak cerite semue... so kali ni, rase nak update keje tgn yg da lame siap tp tak update kan pon....

last few entry ade la uploa kan bantal felt yg saye buat untuk my lil gurl... da lame pon siap and da comot da si kecik tu pakai....ape2 pon just nk share hasil nye....hehe.....ok check it down here......


 pic ni yg saye share sebelom ni..mase belom siap...hehehe.... so check yg dah siap kt bawah k....

 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 Tadaaaaa!!!!!!!

hehehehe  ni la hasilnye...siap da kepam2 dah...ahahahah.....



plan mcm nak buat lg tp tak cukup mase campo malas... ahaha...
k la ni jela 
will update another post if i have later...

chow......




Saturday, 11 August 2012

gud bye my lil 'ting ting'

sgt2 penat dan rase mcm nak putus ase......
sume ni sbb nak putus kan kiesha dr isap puting dia tu.... dia pangil ting ting......... hehe...
kesian jugak tgk... tp kene buat jugak sbb gigi dia pon da kedepan... pastu asyik menyonyot je....

mase takde puting tu...tgk dia mcm tak keruan...asek merengek..lepas tu mencarik2....resah semacam...
dlm hati rase mcm nak bg je puting tu....tp pikir2 balik sampai bile.... sampai gigi kiesha dah jg ongang...kikiki.....

time mlm lg la terok.... seminggu tak cukup tido......
dia akan merengek nak puting.. tiap kali tu kene pujuk2 bg dia tido balik..dan paling terok... kalau dia tak makan pujuk.... mencabar kesabaran btol.....

ni da seminggu kiesha tak isap puting...rase mcm dia da boleh terime sket2...

kadang2 dia akan ambek beg baby dia dan mintak carikkan puting dia....kesian rase....

harap2 dua tiga hari ni semuanye da ok...

kesian syg mama......

iloveusomuchithurts............... :)

Sunday, 22 July 2012

Sugar... oh honey2.......

last week pegi bercuti 5 hari 4 mlm... huhu....


bercuti la sgt....mmg bercuti..tp cuti sakit.... :(
ni semua sugar punye pasal... suke2 je salahkan bende lain kan.haha
actually tak la saket critical mane...
cume untuk baby condition.. so kene ambik langkah berjage jage.


last  7/7/2012 tu kene check up gula dlm darah.. klinik panggil BSP ( Bloog sugar profile)
so 4 kali ulang alik klinik...last2 result sume tak cantek. isnin 9/7/2012 dtg klinik balik jumpe doktor pg2 kol 8 and trus je doktor tulis surat suroh admit... mase ni la rase mcm nak nanges jek... sbb da rase mcm mane kene duduk ward disebabkan kencing manis ni.. mase anak first 10 hari dlm wad da mcm org gile..
bukan sebab ape...sebab keboringang yg teramat la sgt. then kene cucuk bykkkkkk kali sampai tgn lebam2... mencik!!!!


balik rumah tu trus siap2 kan brg...hubby and kiesha tgh cedap tido...so join dorang jap. (saje lambat2 kan mase pegi hospital)


rase sgt2 menyampah ngan nak kene mengadap dlm tu lame2. sbb mmg tau dia takan ambil sehari dua..mesti lebih.. Doktor pulak tak bg pilihan. dia dah appoint surat tu untuk HKL, sedangkan aku nak pegi Hospital Ampang. sbb dekat dgn rumah. Tp Doktor ckp HKL lebih terperinci check up berbanding Hospital Ampang.. hmmm ntahla...


bile dah tengahari tu baru la siap2 btol2 untuk pergi Hospital. hubby pon da risau sbb takot lame sgt kene admit. kesian jugak dekat dia...mane nak uruskan kiesha, pegi keje, ambil anak lg.. masak tuk anak...tp nak buat mcm mane kan...


lepas anta kiesha rumah babysitter, trus pegi HKL, baru je masok dah mcm2 lg la takde semangat. dah jumpe bgn hospital mengandung tu...tp parking pulak sume full. dekat sejam cari parking , last2 dpt jugak tp sgt2 jauh...
lepas da sampai tu...pegi la kt ward mengandung and bg surat sume kt kaunter... tp sbbkan aku punye kandungan bawah 22 minggu, aku kene duduk ward biase under gynae ward. Nurse tanye ade company Guarantee Letter tak... hubby pon ckp bru mintak kt company dorang akan fax.. tp sbb surat tu takde lg so dorang tempat kan aku kt Ward 15 kelas ketiga....


mase tu aku dah nak menanges dah.. sambil jalan nak pegi bangunan ward gynae tu mmg da menanges dah..
bukan ape...biasela...otak ni pikir negative je... mule la terbayang org katil sebelah ade sakit kronik yg aku ngeri tgk.. mcm2 la bayangan.... (bongok kan) siap patah balik ajak hubby balik...


tp hubby pujuk...sambil gelak tgk perangai aku... pastu pegi la jugak.... then nanges lg sbb terpikir pulak tandas dia mesti koto n busuk sbb ramai org kt ward tu (negative btol kan otak aku ni)


mmg cerewet dan mengade ngade btol aku ni...tp mmg aku tak boleh bile terbayangkan semua tu...
dah sampai kt pendaftaran wad punye kaunter tu... pegawai tu tanye ade Guarantee Letter tak..hubby ckp dorang akan fax. staff tu punye la rajin... dia lambat2 kan pendaftaran n check 2, 3 kali kt mesin fax tu kot2 surat sampai.. dia check2 ..guarantee letter company hubby tu boleh admit kan kt kelas satu... dlm ati alhamdulillah... bukan nak ngade2..tp at least dok lame2 tak la runsing sgt. da company bg kan...pesalahnye.
hehe.


tp lepas check dan check tak sampai2 jugak.. last2 staff tu ckp dia admitkan dulu kt kelas ketiga ward 15..
nanti lau da dpt GL tu, dia akan kol ward.


so pegi la admit... tgk mmg ramai... satu part tu 8 katil... blom yg kehadapan lagi..
takpela kuat kan semangat n buang negative thinking tu...
bile da kt katil tu...rase lege sket..tak la seburuk yg di sangka...n katil sebelah kiri kanan semua sakit sbb alahan early pregnancy.. ade sorang tu sampai 4 kali kuar masok... ya allah aku ni mujur la tak kene mcm tu... lg terok org tu....


tp kan.... yg sebelah kiri aku tu...byk btol mulut dia..bru je nak rase aman tp trunsing pulak bile dia asek pot pet pot pet..... hubby da balik da time tu.... so terpaksela dgr cerite jiran aku tu....dia baik...ramah..cume telebih jer.... n bile sakit sket ngadu...saket sket ngadu...lau nak ubat mintak sampai 2,3 kali...overdose baru tau... tp doktor tak bg sbb mane boleh bg ubat byk kali.. ish susah gak cmtu... lau da bersalin nanti lagi terok... serius...dah penah rase n agak phobia mase baru2 bersalin... sakit sgt2 lepas operate tu tp aku ni jenis berat mulut nak mintak..so aku tak mintak ape2 ubat pon...tunggu nurse bg jew... takot kene marah..hak hak hak...


ok dah nak mlm kt ward tu....doktor2 baru tanye mcm2..penat nak jawab... tp dorang baik... yg kelaka mase nak amek darah aku.... dah la dia tampo lengan aku punye la kuat..gune kederat laki nak tampo tu...saket btol... nak carik urat la konon.... pastu time dia cocok jarum tu aku rase la nak tgk..aku rase dia nervous sbb mcm tak biase je... dia soh aku pandang tang lain..ahahha....lame pulak tu..saket gile..aku tahan je...rupenye 2 tiub dia amek..mau tak lame....


then da mlm tu baru la tuka ward.... lege sgt2... aku tido sorang2 mlm tu..aman sgt2... satu bilik tu ade 2 katil.. tp katil tu kosong...mcm seram la gak...tp sbb da byk kali tido hospital... rase cm ok jew.. pernah skali je dulu.. mase admit kisha kene kuning.... kene tindih mase tido...akak katil sebelah terdengar mcm aku bersuare nak lepaskan diri...ngeri gak sbb mse tido tu terngiang2 byk suare... mcm2.. tp esoknye alhamdulillah da tak kene tindih dah...


Esok nye aku da ade jiran.... n hubby pon ade dtg tgk... setiap ari jari aku ni kene cucuk 7 kali sampai nurse pon kesian nak cucuk lg.. tp terpakse la... last2 lepas ari ketiga aku kene cucuk insulin..... 3 kali sehari....




sgt2 boring n tak sabar sgt2 nak balik rumah.... kisha ade dtg teman mama dia kejap...terubat rindu kt budak mucuk tu.... siap tido ngan mama atas katil...pelok2 n tiom2 mucuk tu....

lastly...pas 5 ari duduk wad dpt gak kuar... huh rase mcm dlm penjare.... naseb bek kali ni tak byk kali ambek darah...dulu ari2 kene ambek..sampai lebam2... nurse pon baik2....

doktor bagi sambung cuti sampai 16/7... mmg heaven....dok kt umah rehat puas2 ngan kiesha.....sonok sgt...

ok la....sambung lg...penat byk sgt cerita...ahahah


tah ape2 aku ngarut........ ok chow......


Sunday, 8 July 2012

2nd check up


second check up..


okay... second check up last 6/7/2012
appointment pukul 8


masuk2 klinik kesihatan, amik nombor then tunggu turn. kali ni tak lame... alhamdulillah..sbb kene minum air gule je.
mesti pelikkan, kenape minum air gule.
ok disebabkan aku ade history shenshin manis waktu pregnant, so mmg kene ambik test ni. dorang panggil MGGT.
test ni untuk check sama ade, insulin semulajadi dlm badan berfungsi atau tidak untuk menyerap pengambilan gule.
kegagalan insulin ni akan menyebabkan penyakit kencing manis.
kencing manis mase pregnant mmg bahaya... takot baby terlalu kecil atau besar. dan ade kemungkinan bayi meninggal sewaktu kandungan
(ni yg paling aku takot dan mintak dijauhkan.) Time2 pregnant ni la insulin fail.


so lepas minum air gule yg manis nak mampos tu...sampai aku rase cam pening2 mual2.. nurse suroh dtg balik lepas 2 jam.
sebelom minum air gule, nurse akan test tahap gule dlm darah.. mase test tu mmg awal2 dah tinggi. 10 bacaan dia.. 
sepatutnye kalau normal dlm 5.5 kebawah dan kalau dah minum air gule tu, bacaan unit kene jgn lebih pade 7.8
padahal aku dah puase...last makan kol 5 ptg pastu aku tak mkn ape2 dah...minum pon air kosong jew...
pas 2 jam aku dtg balik test... tang ni mmg tinggi gile2...yela gule yg aku minum td tak dpt dinormalkan... 19 bacaan nye. 
nurse pon sampai picit kepale tgk result tu.
trus aku kene wat test BSP. Test ni aku kene kontrol makan ikut diet kencing manis pastu kene check ikut time yg dah dijadualkan.
besoknye 7/7/2012 aku kene start.
satu ari keje aku ulang klinik je... 8 am ,10 am,2pm, dan last skali kol 8pm




semua bacaan tinggi. 


9/7/2012 ni aku kene bawak result ke klinik kesihatan untuk konfirmkan masuk wad ke tak... yg ni la yg aku paling tanak.
bosan nak mampos.. dah penah kene mase pregnant kisha dulu... terseksa keboringan.. pastu asek kene amek darah je..
aku rase mase tu emo gile.. tak tau kenape... bile time nurse panggil ambik darah sti aku cam nak nangis..sbb aku dah tak larat... sehari 4 kali amik darah penoh satu picagari tu...
lepas tu aku duduk wad selame 9 hari.. plus 1 hari doktor terlupe bg surat discharge pastu selambe dia balik.pastu kol hospital soh aku tunggu besok...geram!!!! bayangkan 4 kali sehari selame 9 hari... boleh wat tuk derma darah tu..
aku sedih bkn ape..da la agak sakit..jarum bosa dia cucuk..tp takpela leh tahan lg.. tp kene tang nurse salah cucuk..lebam2 lengan aku...nasib baik nurse ok2...lagi2 kalau pelatih...slalu dtg borak2...lau tak tambahla keboringan aku... 


dah dpt kuar tu aku rase heaven btol.....


tp lepas tu aku kene rujuk klinik setiap minggu...and kene cucuk insulin sendiri..dah jd doktor sendiri dah... sehari kene cucuk 4 kali  sebelum makan... tp lepas pakai insulin tu, kencing manis aku tak tinggi.... naseb bek time mengandung je..lau hari2.. tak tau la.

camtula rase nye nak dptkan baby..
tp aku besyukur, dpt jugak lahirkan seorang anak yg sangat aku tunggu.
perempuan lak tu...mmg aku nak sgt2...




k la..aku harap besok aku tak kene tahan...
tp lau kene tahan pon nak wat cmne.. aku buat ni untuk anak aku jugak...
so tunggu la update sama ade aku masuk wad ke tak ek...




ok...dah le..byk tol aku bebel2......

Sunday, 1 July 2012

First Check up

ok.. im back... ceh konon lepas scan nak update kan...mmg tak la...hak hak hak...actually agak busy n lappi asek wat hal jek...apakan daya takdo joki laie nak poie boli yg baru... hehehe...


ok la... saje nak cite...last 29/06/2012 pegi first check up kt klinik kerajaan .. sebelum ni dah check up kt klinik swasta last 2/06/2012.
mmg kene pegi sebab kene buat buku merah... kalau ikut kiraan aku..dah masuk 4 bulan skarang.. so mmg kene cepat2 buat buku tu...
so ari tu aku pon pegila... dah buat appointment dah pukul 9pg..tp aku dtg awal setengah jam...yela...tau jela...klinik kerajaan ni..lg lambat ko dtg lg lambat la ko dpt balik...


so... aku pon isik la buku merah tu....then amek number..aku dpt no giliran 2020....untungla...sesuai dgn wawasan 2020...hak hak hak...
pastu pegi check air shenshin...hehehe... ok la normal...naseb bek tak kotor... then tunggu la turn untuk dipanggil... drpd kol 8 lebey tu....sampai 10.30 lebey baru la dorang panggil...tu pon aku dah mcm2 da dlm ati...aku tgk yg dtg kendian pade aku lak dia panggil dulu...ntahla mebi org tu appointment awal pade aku kot... lau tau baik aku dtg kol 9 lebey je....
pas panggil tu....dorang amek berat badan n ketinggian..tp kan..nape ketinggian aku makin pendek...hak hak hak...sebelum ni kt buku anak pertama tinggi sket pade yg ni..hahahah..ape2 pon aku tanak ckp berape ketinggiannye..sbb  lau org tau dorang gelakkan kan je..mentang2 la aku ni kurang tinggi... hahah.
ok la pastu check darah tinggi...check perot...dgr degupan jangtung baby... then ..........scan baby.... yg tang ni aku konpius.... doktor tu bg nasihat pasal pemakanan...ok la aku dgr jela..tp lelame dia dok bebel lak.. jgn makan makanan kt luar la..masak kt umah la.. tabiat tu nanti pegi kat anak la...elooo dokter... saya mmg masak kt rumah...kecuali time keje...aku dah la time cmni..nak masak time nak pegi keje..mmg tak la... tp at least aku dah siap2 kan buah2 and sayor sayoran tuk pemakanan aku... bukan aku jew..ngan anak aku skali la makan...bapak dia pon makan...sampai tak cukup buah2 aku beli dlm peti ais tu.... takan sume tu aku nak cite kt ko dokter oi...ko bebel2 ko assume sume org cm ape yg ko pikir... mmg tak la......
paling aku hot... time scan..... dia kate aku ni baru je dlm 3 bulan,.,,13 minggu or 14 minggu jew... padahal last scan ngan dokter swasta aku scan aku dah 12 minggu 5 hari.... takan drpd 2/6/2012 sampai 29/6/2012 baby static je usia dia.... at least tayah la nak bebel2 mcm salahkan aku lak kiraan minggu tu tak betol...manela aku tau...sewel nye dokter..... geram dah aku.... pastu dia schedulekan la aku appointment untuk scan balik...hadui.... ingat cuti aku ni 5 hari seminggu ke... ok fine la..aku ikot kan jela... yela...lau tak buat nanti susah pulak kan.......
so pastu aku kene pegi check gigi...naseb bek ok n tak perlu appointment tuk gigi pulak.......
last skali time nak balik...nurse tu bg aku 3 appointment trus... fuhhh cantek sgt.... masak la aku nak adjust jadual keje aku....


fisrt :06/07/2012.... kene minum air gule untuk MGGT.. tu untuk pastikan aku ni kene kencing manis ke tak mase pregnant


second : 10/07/2012 ni.... kene repeat scan


last : 26/7/2012 - untuk pemeriksaan bulanan..
keje aku pasni....melawat klinik jela....


takpe la aku buat jela..bukan sbb nurse2 tu or dokter tu...tp tuk baby aku jugak.........


aku harap kali ni tak kene kencing manis lg...sgt2 serik kot.....


aku abeh check up kol 12 tghri...mmg lapo gile2 time tu... balik2 umah mmg aku melahap jawabnye..ahah...


k la...penat membebel kan....
harap nanti test MGGT result dia ok.....
sebenarnye bukannye nak kutuk klinik kerajaan.... cume certain2 part tu buat kite ni mcm org yg menyusahkan mereka... tp nurse2 ok jew.... dokter tu je...
sebelum ni pon aku pernah buat pemeriksaan kt dua klinik kesihataan..satu kt puchong, satu lg kat kg aku..
aku puji dorang.... kt puchong tu lg la ramai nak mampos... kol 6.30 pg dah berator nak amek number....tp dokter yg check aku tu ok jew...baik n lemah lembut.... aku tak penah kene perli2 ape pon....
kt klinik kg aku lg la...borak2 ngan dorang mcm kawan....
tp kali ni experience aku kt klinik kesihatan tak berape mengembirakan aku... yela..name pon klinik kerajaan...aku check up pon free lak tu....tp kalau kite tak buat salah or carik pasal, jgn la suke salahkan kite n assume kite ni tak care dgn kandungan kite.... ibu mane tak syg anak kan....


k la...better aku stop n sambung nanti... lau tak stop aku rase mmg menjela jela la post aku ni....
hope aku rajin update next entri....ni........
ok chow............. :)

Tuesday, 29 May 2012

It's my second one

Huh...mmg da lame sgt tak drop by and post something..
entah hari ni tergerak nak post pulak.

okay la.... actually nak post pasal my 2nd one yg for sure makes me more than happy as a woman, mother and wife....

sebenarnye sekarang tengah berbadan dua walaupon nampak mcm berbadan 3..ahahaha...
perasaan tu mmg sangat special walaupon ini anak yg kedua..and tak sangka jarak dgn anak pertama tak la begitu lama. sbb ingatkan aku ni mmg susah nak dpt anak. Yela....mase anak pertama, lima tahun kami tunggu2 akhirnye princess ku dtg juga dlm hidup kami... mmg mase tu sgt2 happy...sampai melompat mase tu telupe ade bby and trus stop melompat.. Syukur sgt...alhamdulillah.....

name anak yg first aku letak Nur Adriana Qaliesha... my adorable lil princess....love her soooo much...
and  setiap kali pergi kerja...aku akan ingat dia...rindu sgt2 n tak sbr nak balik rumah...Hari2 rindu hahaha...sampai member2 pon tau...

skarang da dapat yg kedua...tak sangka rase seronok tu masih terase....... mmg da plan..kisha 2 thn je nak tambah sorang lagi and syukur this time Allah makbulkan....alhamdulillah....

so lepas ni kene slalu la post...nak updatekan perkembangan baby ku ini.,.. :)
mase kisha dulu tak dpt nak update sbb duduk kat kampung and faham2 jela...nak online tu mmg susah.

so be back after i made a first scan of my 2nd baby.. maybe this weekend.
cant wait.......................................

Sunday, 6 May 2012

Happy is all i can feel

its been a while i havent update anything in here...


huh.....skarang sgt2 busy.....tp dlm2 busy byk berite2 baik yg aku terime...heheheh
alhamdulillah...rezeki....
lepas satu ....satu rezeki....
and paling seronok....ade satu lg rezeki........................huhuhuh.......................


ape2 tah aku ni ngarut..hahah.. ape2 pon aku tgh happy huhuhu.....

Sunday, 8 April 2012

Chillllll...........

Helluuuuuuuuuuuuuu.....

Ari ni sgt2 penat.... smalam tolong kakak kemas brg sbb nak pindah rumah...penat tp takpe..byk brg dia aku songlap..dia pon malas nak bawak brg dia yg byk tu kt umah bru.... kakak aku tu brg dia punye la byk... mcm duduk 10 org...padahal dia berdua je...

Hari ni genap qiesha 2 thn...Happy birthday cyg mama...iloveyousomuchitshurts..........
tak celebrate lg birthday cyg mama ni sbb nanti 22hb nak buat skali dgn mama nye..huhuh......
tgh pikir nak buat mcmmane...sambut dkt luar or wat makan2 kt rumah... hmmmmm


Sehari dua ni tgh syiok wat aiskrim..ahaha...poyo kan..padahal org len da lame da buat....... si cik Jay 
bawakkan pegi daiso (asek2 si Jay tu jew..bowing kan..ahahahahak)...so terbeli la acuan aiskrim....ingat nak carik yg pattern cute2 tp ade satu jenis jew..
takpela janji ade....

so mcm2 perisa la kiteorg dok buat.... qiesha suke sgt....sampai skali makan nak dua...wahhh tamak!!!!!...
yg bagusnye....bile makan aiskrim yg melt tu tak meleleh kt tgn...lg2 kalau qiesha yg makan...tgn mesti dah celomoih...yg ni tak sbb aiskrim yg cair tu akan bekompol kat pemegang aiskrim tu.....and siap ade corong tuk kite sedut air aiskrim tu..hahaha....


ni la acuan nyew.... aku tgk org lain gune lagi comel2 pade ni....
takpe...nanti leh carik lg... :)


teng teng teng..........................
cube teke, ais perise ape ni?
sedap siot...special nye perise....
perise Sirap....ahahahaha.
ala ni mase nak test...tp sedap jugak ahahah lg2 mase time cuace panas2...
tp kalau nak bancuh kene manis sket pade biase tuk minum tu...sbb bile dah jadi aiskrim dia akan rase tawar.


yg ni perase buah epal..huhuh....nyum2 slurpp...
pasni nak wat yg mcm dorang wat letak buah2 tu....
huhu sgt2 menarik..
ni mak ke anak yg excited..hahaha..
ala...takpe... nanti Qiesha jugak yg kerja kan..huhu...




Thursday, 5 April 2012

I overcooked it...did i?

Hurgghh.....Huh....huargh...argghhh....eeeiiiiiiii.....(ape lg nak letak tuk tunjukkan betape geramnye aku...)

i love technical job... but alll of a sudden...they transfered me to billing.....
bukan tak suke billing...tp aku mmg minat technical....assist customer yg ade masalah connection..
untuk ke billing dah tentu aku perlu lebih sabar untuk attend customer yg mcm2....

huh...malas nak pikir...

buat post pon sbb nak update sumthing..hehe...

ingat tak candy /kueh yg aku upload ari tu..... hehehe pg td bru je buat...
ni la kueh yang aku nak buat tu...
so skarang aku nak tunjuk lak pesen aku punye candy...
hak hak hak poyo kan...
ok


check it doud 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tadaaa!!!!!!


hak hak hak ni lah hasilnye...yg hangit...keras2 bile makan lekat kat gigi hahahahaha..........
ape2 pon at least jadik jugak...
mane tak kerasnye.....mule2 buat mlm td.....aku salah estimate masak gule....gule tak masak btol2 trus aku masokkan kacang then tuang kat bekas.... aku pon conpident biarkan sejuk ikot room temperature..pastu aku pi tdoq..

besok pg aku bgn....same mcm gule cair gak hahahahahak....
tak tau nak wat cmne...last2 aku masokkan dlm kuali balik then masak sampai warne dia tukar warne karamel..terlebih lak tu dah sampai hanget..then angkat pastu tuang....this time dia jadik...heheheh at last keras jugak....huhuhuh
kalau ikot kan pic yg btol2 mmg cantek candy dia.....yg haku punye hampeh.....naseb bek mkn tak masok icu....hahaha.

pasni nak wat lg candy len lak
kredit to not so humble pie blogspot.......
sbb byk bagi idea tuk wat masakan, kek, candy dan mcm2 lagi
okeh...itu aje....
kebabai.......

Monday, 2 April 2012

Felt like felt!

ahahahaha....seronok rase ngah berkraftangan skarang ni.....akhirnye hajat ku tercapai...
tercapai jugak nak mencarik kain felt.... cik jay yg baik ati bawak aku pegi kedai daiso smalam..
huhu....mcm2 la aku nak beli...dah la bawak qiesha...penat tgk kan dia je...bukan penat membeli..
ape2 pon dapat jugak beli kain felt sbb teringin nak buat bantal yg dorang dok buat tu...comei2...
tp tak siap lg...tgh on the way...hehehe...
Aku ni byk sgt nak buat itu ini...tp tak terbuat pon.... harap yang ini dpt disiapkan.....


  hehehe....tada!!!!!!!
ni tgh proses.....blom ciap lg..hehehe 
biasela baru nak buat so agak burok dan tak kemas.....sebenarnye mase tgh buat ni
husband gelak sampai sakit perot... dia mule2 ingat aku buat bear tgh pakai parachute.
da letak mate baru la nampak..ahahah.. takpe2 kutuk la camne pon..aku tetap akan abiskan jugak.
nanti da jadi bantal akan ku upload kan lagi..
tunggu kesudahan bantal felt aku k....


oh yew.... balik ni plan nak buat biskot ni..biskot ke kueh ek...tah aku pon tak tau nak panggil ape... ape2 pon harap tak tersasar plan aku...hehehe

yum yum....................


okeh...be back soon..lepas da ciap cume2 yg kat atas...hehe :P

Friday, 30 March 2012

cool down Mr Fever

:(
qiesha demam...pg td anta pegi klinik...muke dia monyok jewk.
pastu nak kene pelok jew...cyg mucuk mama..... badan panas tp doktor kate paru2 masik ok...nasib baik dia tak selseme... mlm td mengek je...pg2 nak pelok jew...lau letak mengek2...cian..

risau nye...mcm rase nak balik je skarang...sory baby mama kene keje... dah byk amik mc....ni sume pasai allergic rash ari tu...lau tak leh aku amik mc ari nih.. :(

hopefully balik ni qiesha da tak demam sgt....





Thursday, 29 March 2012

Mama's of all rascal!!!!!!

Jay Mama's of all rascal!!!!!!

minah ni...mmg jahat... dah la poyo..jahat...geget tangan aku sampai lebam... idontloveyousomuchit'shurts!!!!!!! dont wan to fren with you anymore..!!! 


sape2 yg jumpe minah ni tolong report kat saye sebelom dia mengganas geget kusi meja..!!!!!
Jay a.k.a mak musang !!!! nanti ko...aku balas dendam.....bak balik buah pear aku!!!!
pastu bagi sume keledek rebus ungu ko tu ngan jagung skali!!!!!!!!!!! bg sume!!!!
besok bawak lagi yg lagi best... ko tak bawak siap!!!!!! 


nanti tanak ikot ko sambut bleday ifa!!!! majok!!!! aket arr.... biwu tgn aku tau!!!!!!


prrrrfftttttttt :P 

Tuesday, 27 March 2012

Wewo wewo



Semalam mcm rase seronok semacam... Qiesha da pandai sebut byk perkataan...walaupon tak berape nak btol..pelat..ahahahah...... i'm quite suprise actually.... dia agak lambat bercakap...dah nak masok dua tahun....bru nak merangkak-rangkak sebut perkataan......
walaupon dia suke ajok lagu2 yg mama dia minat.... tp kali ni dia sebut perkataan harian yg kite gune...mama da risau da mucuk tak pandai2 ckp.... smalam dia nyanyi jom..jom..jom..jom heboh2...(pengaroh iklan) hahah
tp sebab pelat..dah jadi dom dom dom dom wewo wewo...ahahah.
the only perfect word that she can mentioned is tiga (nombo 3)..
she counted the numbers and sounds like... tu..we..tige!!!! and jump!!!! :) yay!!!!!


happy sgt2...mucuk mama kiss mama sampai mcm nak mamam pipi mama...hahahaha....
my lil darling...iloveyousomuchit'shurts....




my sweet lil darl........syomot...!!!!! mama want to hug you.....
Qiesha nak masok 2 thn da awal bulan depan... i wonder what is the best things i should give her for her birthday...


Monday, 26 March 2012

Black

I'm Back. its been a while.... :)


Hari ni tersangat la penat... duduk kat workstation pon dah mcm ape je muke..pucat..mcm tak mandi pon ade haha... lepas tu siap tesengguk sengguk... Cik Jay a.k.a mak musang yg jahat tu siap gelakkan aku lg..pastu mcm la duduk sebatu..siap anta message kat chat tanye byk dpt ikan tak? ...padahal dok sebelah aku je. mentangla la kepale aku tesengguk2 mcm pancing ikan... ni sume gare2 balik pahang rushing2... pergi balik hari je...mane tak penat.


mak la...tak sabo2 nak balik KL. dah la sampai2 trus serbu bilik kurungan... hahaha....tu bilik karaoke abg..siap buat khas...ade P.A system lg kt dlm... karaoke mcm nak mampos.... suare tah kemane...lagu tah kemane... tu yg penat tuh...hahah... dah balik KL kol 1 bru sampai... pastu kol 3 bru tdoq.... mmg lambat bgn la jawabnyew.
si Jay mak musang pon lambat rupenye... si Daneil Cash lg la trus MC sbb lambat bgn... ari ni mmg hari bgn lambat sedunia kot.


Td Jay dok tunjuk makeup2 yg affordable dan shantek...menarik jugak..... aku pun usha2 la make up2 kt blog yg dia bg..pandai gak mak musang ni kan...ni salah satu blog yg dia bagi :> soloverly dan  sugarcoatedmuffin .... aku ni tak pandai nak makeup pakai colour2 sgt. aku reti pon tepek warne hitam je kt mate....
pastu aku usha2 la pic mate amy lee yg ala2 smokey eyes tu...ahaha...si Jay dok ngintai2 pastu jahat..dok perli aku amek makeup amy lee tuk inspirasi aku..ahahahaha...dah mmg lew...my fave singer tu...tp tak same la cm mate amy lee... mate aku dah le sembab...sepet lak tu...ahahah.... tapi skarang aku suke tgk make si Adele....ala2 zaman dulu gitu....






Cantek kan Amy lee? hehe ade sesetengah org takot kot tgk muke cmni..cam antu...masing2 ade pendapat masing2 kan. aku mmg suke makeup2 camni...tp tula mate aku alignment lari...make up cmner pon burok..hahah...dolu2 aku sukela pakai eyeshadow hitam pekat2...tp skarang mcm da tak sesuai..hehehe.


make up mate Adele pon cantek... tp tak pandai la nak buat mcm ni...maybe kene tgk tutorial make up adele baru tau kot. biasela lau da cantek make up mcm mane pon cantek. hehe..

Adele

  
Amy Lee

dua2 shantek.... :)



cakap pasal hitam2 ni tingat lak kt kuku hitam... ko rase lawa tak lau kuku warne hitam. mcm antu kan..ade org tgk mesti kate burok..mmg burok pon..ahaha..ape2 pon aku sebenarnye suke...ahahah tp tula kan..tak baik pakai pewarne kuku.. tp dolu2 aku penah la pakai...pastu kt tmpt keje bebudak pandang aku serong je... dorang kate aku ni pelik...apela yg peliknye... pastu ade sorang la minah ni...budget2 bagus n hot... selambe brok ngan muke bangge dan perasan bagus kutuk depan2 kuku aku... dia ckp kuku aku mcm pelacur... pelacur je pakai camni..mak ai ...sentap hati mak nak!!!.... ape salahnye kalau nak tegur aku tu tegor la yg membina sket.. aku tak kesah pon lau org nak tegor or nasehat.... mcm ni la lau dah rasa diri tu bagus lepas tu pandang org lain sume nye jahat dan terok.


hish teringat lak minah tu. menyampah!!!.... k la off for now... be back soon...


jap2 saje nak wat tribute to AMY WINEHOUSE. 
BACK TO BLACK


Monday, 19 March 2012

today i dont feel like posting anything..

but i did...just a bit.
its been my lazy day today... so.. no topic for today.. just recovered from allergic rash...
be back next day after tomorrow..or maybe tomorrow.... dont know....


adios....

Monday, 12 March 2012

I Missed It !!!!

last 23/2/2012 was evanescence tour concert in Malaysia..it feel sooo bad that i have to miss it..
i have waited and longed to have evanescence here and wanted to watch them live!!...and what was happened is..i didnt make it to  the concert..so frustrated..it wasn't to be my dream come true.... i had a lot of issues during that time which i had to put priority to the most important things. really2 in deep serious situation and its really2 stressed me out.We sort it out gradually and slowly it went well and hope to be even better soon.


i don't know when will their concert held in here again. next  time i will make sure it wont be screwed up.really into this band since i was in early 20's. almost ten years. i have bought all of the albums. and have all of their singles and demos.there's none of their song that i have not listen.....really2 frustrated that i couldn't watch them especially Amy.. she is so beautiful...i admire her beauty, talents, and her voice...


This is one of my fave : it's called Lithium


and this one too  ' haunted'


this one is beautiful and even special to Amy as Amy wrote this song which is dedicated to her late sister . 'Hello'


This is from the new album 2012 'my heart is broken'


beautiful Amy lee


ok that's all .....
will be back after 3 days off...yay!!!!!!!







Sunday, 11 March 2012

Lil Qiesha

Dia tak nangis la hari ni huhu!!!!


hari ni aku nak tulis dalam bahasa melayu...
sebab aku malas nak speaking london ari neh..ahahah
lagi pon aku tgk grammar, past tense, present tense aku sume beterabor....
kalau mat saleh bace tah2 dia gelakkan je aku...
ape2 pon aku tulis tu sbb nak improve..tak salah kan...


ok sambung cite pasal tak nangis td....
ari ni pepagi lagi da anta Qiesha...kol 6.40pg gitu....
slalu lau anto dia nye nangis sebatu leh dgr...
ari ni dia diam je..tp muke cedey....mama pon cedey jugak... :(


2 minggu lepas takpon 3 minggu lepas....(tak bape nak ingat) ade bawak qiesha snap a few pic of her..
so kali ni ade kesempatan tuk upload kat sini


so chek it doud....

                              qiesha and daddy........
lokasi ni dekat bekas lombong...kg lombong jalan kebun..sgt cantek...air dia ijau2 kebiruan.....




this is me!!!
ni aku...ahahaha...burok kan??
lokasi kat muzeum tentera udara


                            keep smiling litlle baby........




smelly smelly little girl...



this is my favourite...
muke baru bgn tido nak pegi breakfast...trus carik bantal mucuk dia....siap bawak kuar lg...








Saturday, 10 March 2012

I had a Little fight

just a lil fight...it will be ok then. 


"Ignorance is your new best friend".. this is well best describe about him....


enjoy this song...dedicated to him.....





                                          IGNORANCE




If im a bad person, you dont like me
i guess ill go, make my own way
its a circle
a mean cycle
i cant excite you anymore
wheres your gavel? your jury?
whats my offense this time?
youre not a judge but if youre gonna judge me
well sentence me to another life.


dont wanna hear your sad songs
i dont wanna feel your pain
when you swear its all my fault
cause you know were not the same
oh were not the same
the friends who stuck together
we wrote our names in blood
but i guess you cant accept that the change is good
its good


you treat me just like another stranger
well its nice to meet you sir
i guess ill go
i best be on my way out


ignorance is your new best friend


this is the best thing that couldve happened
any longer and i wouldnt have made it
its not a war no, its not a rapture
im just a person but you cant take it
the same tricks that once fooled me
they wont get you anywhere
im not the same kid from your memory
now i can fend for myself


dont wanna hear your sad songs
i dont wanna feel your pain
when you swear its all my fault
cause you know were not the same
oh were not the same
we used to stick together
we wrote our names in blood
but i guess you cant accept that the change is good
its good


you treat me just like another stranger
well its nice to meet you sir
i guess ill go
i best be on my way out


ignorance is your new best friend


you treat me just like another stranger
well its nice to meet you sir
i guess ill go
i best be on my way out