Friday, 18 January 2013

Garden for little Amsyar

Last 4hb cukup Amsyar sebulan. then done 1st check up Amsyar kt klinik. Berat naik la sket 4.1 kg....
then baru2 ni buat majlis cukur untuk Amsyar. Alhamdulilah semuanya berjalan lancar. Walaupon penat sangat2. Sampai tak tido sbb nak prepare tuk Majlis Amsyar. tula gatal nak buat buai berendoi sendiri..mmg penat. da nak last2 day byk lagi tak siap. tu yg tak tido langsong. 


sumenye gare2 nak buat bunga pahar teddy bear,  sbb nak beli siap mahei sket.. menyesal buat last minit. sbb mule2 tak plan nak buat bunge tu..lau tau awal2 lg da buat. ape2 pon sempat siap on time. lepas siap bunge pahar, kemas2 trus rushing balik Nilai sbb buat majlis kt umah kakak ipar di Nilai. kemain kelam kabot. sampai2 sane tak de keje sgt pon sbb sume da siap... cume ade sket2 je lagi...sempat la jugak kuar pegi nilai 3. besela lau da pegi sane..mateku rambang and kalau boleh nak beli semua...paling syiok tejumpe kedai lampu yg sgt2 murah. lampu dia jual murah2 gile. lawa2. mcm nak beli semua. last2 terbeli 2 lampu and bekas hantaran untuk letak kelapa untuk renjis2 kepala nanti. 


nak buat cukur amsyar, mak nye yg excited. kebetulan da beli baby cot untuk Amsyar, so ingat tak payah sewa and deco sendiri je. so bermula la plan membeli brg2... mule2 beli bunge..tah ape2 bunge yg aku ambik...sbb nak cepat. besela lau beli brg ngan org laki ni sume kene cepat. then balik trus gubah2 (excited terlebih) ..... then beli kain.. kebetulan pegi carrefour beli brg, pastu singgah nagoya...mak ai...aku rase sume kain aku nak beli...berjam2 dlm tu sbb nak decide beli kain ape... naseb bek en hubby takde...lau tak takdenye nak berjam kt dlm tu. last2 aku tepandang 1 kain tu...mmg terpaut trus..jatuh cinte lagi..mcm tanak lepaskan je kain tu... beli jugak la akhirnye kain tu..pastu beli kain satin 4 meter. murah2 gak kain tu sbb mase tu promotion akhir tahun...beli btol2 last bulan disember..besok nye thn baru..


ok back to majlis Amsyar... mlm tu Sally dtg...sian dia susah2 dtg dr melake sbb nak tgk Amsyar..siap bawakkan baju and bottle cleanser tuk Amsyar.. maceh ibu Sally. yg lain tu tak dpt dtg.takpela aku paham sbb buat pon kt nilai so agak jauh dorang nak dtg. lgpon mcm besela..cuti dorang bkn same pon....
mase majlis, risau sgt amsyar nangis..awal2 dodoi amsyar sampai lengoh lengan ni....nak bg amsya nyenyak... tp nak tunggu berendoi tu punyela lame...dlm bilik da mcm kene panggang....naseb bek mase cukur amsyar tido je...macik2 marhaban tu nyanyi punye la sedap (tgn kebahu mate keatas..ahahaha) sampai lena gile amsyar.... maceh amsyar sbb tak byk kerenah sgt mlm tu....
ok la.... so check it down here ....pic sekitar Majlis Berendoi Amsyar. oh ye lupe nak cerite, Majlis buat skali dgn adorable Qaireen. gugurl sepupu, puan Ajura.... sgt comellllll.... so Majlis da mcm nak sanding kan dua org tu pulak..Amsyar and Qaireen... paling best lau dpt wat buai same... tp last minit confirmkan plan nak buat same...aku da awal2 beli brg hias buai....lau tak bek sewa buai tuk masukkan dua org baby.... bleh sewa buai yg grant2 heheh..wah ni mak yg over...tula...sbb dulu mase kisha tk dpt nak buat btol2 just kenduri biase je...sbb kt kg mase tu..nak keluar survey buai pon tak dpt..so kali ni hasrat ku tercapai walaupon simple2 je... ok da terpanjang lak ceritenye... so here's the moment of Majlis Berendoi Amsyar & Qaireen 

-
-
-
-





 my pwinces...

buai berendoi Amsyar and Qaireen.
Yg pink  tuk Qaireen yg kain with white rose tuk Amsyar...


a bit close up pic... 




kakak kisha kiss her brother....



ini la bunge teddy yg aku buat tu..shantek tak :) sume dok rebut bunge ni mase tu..
naseb bek cukup...tu pon cepat2 simpan balance tuk sedare mare n kawan....


pink for Qaireen, brown for Amsyar... :)






Ibu pengantin... over kannn...






pn Ajura with her princess Qaireen...





pn sally with baby Amsyar


my sis with his son, daneil... tak muat tu cik kak oi..ahaha







Lepas kenduri...aku saje gatal2 rearrange balik buai Amsyar...
so check it down here 
-
-
-
-


 tak sia2 aku beli lampu tu..boleh gune jugak... :) 


 baby tua nak berendoi...ahahahah


 bunge yg agak tak centre...aku men cocok je....



 kain kt buai tu la yg aku jatuh cinte mase carik kain kt kedai....dr jauh aku nampak mcm wedding dress..tu yang terus berkenan tu...




 orait itu saje...walaupon byk lagi rase nak upload tp da byk sgt rase.
so sampai sini dulu... be back later......chow

No comments:

Post a Comment