Tuesday, 27 November 2012

breech

setelah lame tak update,  now im back.
skarang ni dah tak berape nak larat, tu yang lame tak update.
mcm2 sakitnye. takpela, untuk bby ku tersayang, mama sanggup.
so skarang ni da msok 37 minggu. sbb kan diabetes melitus ni, terpaksela bersalin awal at 38 minggu.
kisha dulu awal seminggu at 37 minggu.
kalau ikot yg second ni nak normal tp bby pulak takmo pusing. songsang duduknye.
terpaksela operate. so doktor da bg tarikh operate 4hb 12 2012. harap semuanye ok.
agak neves sbb da tau sakit lepas operate tu mmg menguji.
harap kali ni lebih kuat hadapinye. lgpon teros operate, tayah nk induce bg contraction. dulu dkt 12 jam tahan sakit. last2 bru operate. bdn sgt lemah.
last 21hb aritu check klinik pakar hkl, time tu yg tau bby songsang. mule2 doktor terkejut kenape peyot besa, bile scan, mmg bby agak besa n kedudukan tak btol. nak urut tp tak digalakkan sbb bby da besar lgpon agak tinggi risiko, dahla ade kencing manis. mcm2 aku ni lau pregnant. tp takpe. janji dpt lahirkan bby ni dgn selamat. just a few days left.
so nanti lau dah deliver, kalau keadaan mengizinkan, adela update nanti ye.
ok till here. chow.

No comments:

Post a Comment